Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 25ης Μαρτίου λόγω παρέλασης: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Που θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα  - Στις 25 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Μαρτίου

Κλείσιμο

Ο ισραηλινός στρατός έχει δικαίωμα πραγματικών πυρών στους Παλαιστίνιους

Το δικαίωμα του ισραηλινού στρατού να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστίνιων διαδηλωτών επιβεβαίωσε την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας στη σκιά της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 119 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στη Γάζα. 

Με την απόφασή του, που εκτείνεται σε 41 σελίδες και δόθηκε στη δημοσιότητα από το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή ισραηλινών και παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες είχαν ζητήσει στα τέλη Απριλίου να σταματήσει ο ισραηλινός στρατός να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Έσθερ Χαγιούτ δέχθηκε την άποψη της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές στη Γάζα δεν είναι ειρηνικοί πολίτες, αλλά παράγοντες μιας «ένοπλης σύγκρουσης» μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας διαδηλώνουν από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος των συνόρων του θύλακα αυτού με το Ισραήλ με αίτημα το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στη γη από την οποία εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ισραήλ ο θάνατος ενός Παλαιστινίου που αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή διαμαρτυρόμενος για τα τεκταινόμενα στη Γάζα. Ο 22χρονος κατέληξε την Τετάρτη από τα εγκαύματά του που ξεπερνούσαν το 50% του σώματός του.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ