Ο 'Ιλον Μασκ αποθεώνει στα ρωσικά τον κορυφαίο σοβιετικό κατασκευαστή πυραύλων Καρολιόφ (pic)

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Ίλον Μασκ αποθέωσε στο Twitter, και μάλιστα στα ρωσικά, τον σοβιετικό κατασκευαστή διαστημοπλοίων Σεργκέι Καρολιόφ με αφορμή την 114η επέτειο από την γέννησή του.

Σχολιάζοντας στα ρωσικά την ανάρτηση της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos για τον Καρολιόφ ο Μασκ ανέφερε στο twitter «ήταν σπουδαίος».

Το πρωί οι συγγενείς του διάσημου σοβιετικού κατασκευαστή των πυραύλων που έθεσαν σε τροχιά τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο της Σοβιετικής Ένωσης το 1957 και το διαστημόπλοιο με το οποίο πήγε το 1961 ο πρώτος άνθρωπος στο Διάστημα, αλλά και εκπρόσωποι της Roskosmos κατέθεσαν στεφάνια στο σημείο που έχει ταφεί η τέφρα του Σεργκέι Καρολιόφ για να τιμήσουν την επέτειο της γέννησής του.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Μασκ είχε συνομιλήσει με την οικογένεια του θεμελιωτή των σοβιετικών αποστολών στο Διάστημα και ακαδημαϊκού Σεργκέι Καρολιόφ και τoυς είχε μάλιστα καλέσει να επισκεφθεί τα εργοστάσια παραγωγής της SpaceX.

Ο εγγονός του σοβιετικού επιστήμονα χαρακτήρισε τη Μασκ ως «ένα ευχάριστο, πολύ ευδιάθετο και θετικό άτομο», ο οποίος τρέφει «μεγάλο σεβασμό στη μνήμη» του Σεργκέι Καρολιόφ και τον θεωρεί «έναν από τους μεγαλύτερους μηχανικούς και εξαιρετικούς ανθρώπους της εποχής του».

Ο Ίλον Μασκ είχε σημειώσει στο Twitter ότι ο Καρολιόφ ήταν ένας από τους καλύτερους και είχε γράψει μάλιστα το επίθετo του επιστήμονα στα ρωσικά. «Ήταν ένας από τους καλύτερους» είχε γράψει τότε ο μεγιστάνας, με τη Roskosmos να απαντά στα αγγλικά «ήταν ο καλύτερος». 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr