Ο Γκόρντον έφερε άνοδο

Η άνοδος του Γκόρντον Μπράουν στην πρωθυπουργία ενίσχυσε τη δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος σε βάρος του Συντηρητικού, δείχνουν δημοσκοπήσεις τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύονται το Σάββατο, στο βρετανικό Τύπο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γκάρντιαν και έγινε στις 27 και 28 Ιουνίου σε δείγμα 1.005 ατόμων, το Εργατικό Κόμμα ανεβαίνει κατά 7 μονάδες, ξεπερνώντας κατά 4 μονάδες το Συντηρητικό Κόμμα, και προηγείται με ποσοστό τουλάχιστον 39% στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ και διεξήχθη στις 28 και 29 Ιουνίου σε δείγμα 1.886 ατόμων, οι Εργατικοί σημειώνουν άνοδο 5 μονάδων και προηγούνται με 38% έναντι 35% των Συντηρητικών στην πρόθεση ψήφου.

Το Εργατικό Κόμμα έφτασε μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μπράουν στις 27 Ιουνίου στο υψηλότερο σημείο δημοτικότητάς του από τότε που ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών στα τέλη του 2005.

Επίσης σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το BBC1 στις 27 και 28 Ιουνίου σε δείγμα 1.005 ατόμων, το 40% των Βρετανών κρίνει ότι η κυβέρνηση Μπράουν θα φέρει "μια θετική αλλαγή", έναντι ποσοστού επίσης 40% που δεν περιμένει "καμία αλλαγή" και ποσοστού 14% που φοβάται "μια αρνητική αλλαγή".

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για την Τέλεγκραφ, το 35% των Βρετανών πιστεύει ότι ο Γκόρντον Μπράουν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός απ' ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον (23%).

Το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και ο ηγέτης του Σερ Μίντζις Καμπέλ έπεσαν επίσης κατά 3 μονάδες λόγω της ανόδου της δημοτικότητας των Εργατικών και είδαν τα ποσοστά τους στην πρόθεση ψήφου να πέφτουν στο 18%, σύμφωνα με την Γκάρντιαν, και στο 15%, σύμφωνα με την Τέλεγκραφ.

Επίσης μόνο το 5% των Βρετανών δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Κάμπελ θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Μπράουν.
Πηγή: skai.gr