Ο Ερντογάν «θυμήθηκε» Ινδιάνους και Αλγερινούς για να εκνευρίσει ΗΠΑ-Γαλλία

Οι απόψεις του Τούρκου προέδρου για την ιστορία πάντα συγκεντρώνουν την προσοχή και τα φώτα της δημοσιότητας.

Από την δήλωση ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Κολόμβος ο Ταγίπ Ερντογάν αρέσκεται να επιτίθεται στους αντιπάλους του με τις ιστορικές γνώσεις του. Αυτή τη φορά «θυμήθηκε» την σφαγή των Ινδιάνων από άποικους της Ευρώπης αλλά και τις σφαγές στην Ρουάντα και την Γαλλία προκειμένου να αντεπιτεθεί στις ΗΠΑ και την Γαλλία, που έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων. Ειδικότερα ανέφερε ότι η πρόσφατη αναγνώριση της γενοκτονίας από την αμερικανική Γερουσία είχε εντελώς πολιτικά κίνητρα. 

«Δεν θα μείνουμε με άδεια χέρια. Θα σας το πω ξεκάθαρα και ανοιχτά: Είναι δυνατόν να μιλάμε για την Αμερική χωρίς να αναφέρουμε τους Ινδιάνους; Είναι μία ντροπιαστική στιγμή στην αμερικανική ιστορία. Παρόμοια πράγματα συνέβησαν στην Αφρική. Είναι πιθανό να βάλουμε στην άκρη τις σφαγές των Γάλλων σε Ρουάντα και Αλγερία;», αναρωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απείλησε με αποκαλύψεις από τα ιστορικά αρχεία της Τουρκίας. 

«Έκαναν εμπόριο σκλάβων σε κελιά από την Σενεγάλη στην Αμερική. Τι θα κάνουμε για να τα εξηγήσουμε αυτά στη διεθνή κοινότητα; Έχουμε έγγραφα στο αρχείο μας. Θα αποκαλύψουμε ότι η ιστορία της Δύσης είναι η ιστορία του ρατσισμού και της αποικιοκρατίας. Όσο υπάρχουν αυτές οι σφαγές και οι γενοκτονίες δεν μπορούν να πουν τίποτα στο έθνος που έχει μία περήφανη ιστορία, όπως εμείς», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος. 
 

Πηγή: skai.gr