Ο αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ προειδοποίησε ότι διαδηλώσεις της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ θα «διαλύσει» τις «βίαιες» διαδηλώσεις της Χεζμπολάχ σε μικρή απόσταση από τα βόρεια σύνορα του και αν γίνει αναγκαίο «θα ανοίξει πυρ», προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, πτέραρχος Νταν Χαλούτζ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Η δήλωση του στρατιωτικού προϊστάμενου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων συνέπεσε με την διεξαγωγή του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οπαδοί της Χεζμπολάχ λιθοβόλησαν τα μέλη ισραηλινής περιπόλου στην περιοχή της βόρειας μεθορίου.
"Αποσαφηνίσαμε κατόπιν αυτών στον υπεύθυνο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (Unifil) και στον επικεφαλής των δυνάμεων του λιβανικού στρατού ότι στο μέλλον και αν αυτά επαναληφθούν, οι ισραηλινοί στρατιώτες θα κάνουν χρήση των «μέσων, που διαθέτουν, για να διαλύονται βίαιες διαδηλώσεις».
Στο μεταξύ το Ισραήλ λόγω αυτής της παρουσίας της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο αρνείται να αποχωρήσει από δέκα, συνολικά, τοποθεσίες του και η κυβέρνηση του Λιβάνου ειδοποίησε ότι, αν τούτο παρατείνεται, θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr