Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο Πούτιν είχε καρκίνο

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο Πούτιν είχε καρκίνο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, είχε την ευκαιρία να βρεθεί πολύ κοντά στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν, για δύο χρόνια, από το 2015 μέχρι το 2017, όταν έκανε μια σειρά συνεντεύξεων στον Ρώσο πρόεδρο, οι οποίες προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση το 2017, σε τέσσερα επεισόδια, υπό τον τίτλο «The Putin Interviews».

«Ο Πούτιν υπέφερε από καρκίνο, αλλά το έχει ξεπεράσει», δήλωσε το Σάββατο ο Στόουν μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ο οποίος είναι Ρωσοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης. Πάντως, η αποκάλυψη του Όλιβερ Στόουν ακούγεται δημόσια για πρώτη φορά και ο ρωσικός λαός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ασθένεια του Πούτιν. Ο Στόουν ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Λίγο καιρό πριν, το περιοδικό New Lines έγραψε πως έχει στην κατοχή του ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη -ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο- και περιγράφει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος», αν και δεν προσδιορίστηκε ο τύπος του καρκίνου του αίματος.

Το περιοδικό σε ρεπορτάζ του αναφέρει, επίσης, ότι, «ένα άκρως απόρρητο σημείωμα» εστάλη από τα κεντρικά γραφεία της FSB, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας, σε όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της.

Ο Christo Grozev, επικεφαλής ερευνών στο Bellingcat, έναν αξιόπιστο ιστότοπο ιατροδικαστικών ερευνών, δήλωσε: «Το σημείωμα έδωσε εντολή στους περιφερειακούς διευθυντές να μην εμπιστεύονται τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου».

«Οι διευθυντές έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαψεύσουν οποιεσδήποτε φήμες τυχόν κυκλοφορήσουν στις τοπικές μονάδες της FSB. Σύμφωνα με πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το υπόμνημα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB, ξαφνικά, να καταλήγουν να πιστέψουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή ασθένεια».

Το περιοδικό έδινε λεπτομέρειες που συντείνουν στο ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος, όπως το περπάτημά του, κάτι που μετέδωσαν και πριν από λίγες ημέρες και άλλα διεθνή μέσα. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι αναφορές στην αλλαγμένη εμφάνιση του Πούτιν -το πρόσωπό του είναι πιο πρησμένο- και εικάζεται ότι αυτό είναι παρανέργεια κάποιου φαρμάκου.

Πηγή: skai.gr