Κλείσιμο

Ντυμένος εργάτης σε κατασκευές ο δράστης - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του στην Νέα Υόρκη

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρας ντυμένος με την στολή εργάτη σε κατασκευές έριξε καπνογόνο μέσα στον συρμό ενώ βρισκόταν σε κίνηση και στην συνέχεια άρχισε να πυροβολεί, σκορπώντας πανικό. 

Στην συνέχεια, άνοιξε πυρ στον αποβάθρα προκαλώντας πανικό, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα μεγάλης αιχμής, στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, 13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να φροντίζουν αιμόφυρτους επιβάτες ξαπλωμένους στο έδαφος του σταθμού και τον αέρα να γεμίζει καπνό.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ερευνούσαν αναφορές ότι υπήρξε έκρηξη, αλλά το αστυνομικό τμήμα έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπήρχαν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή». Στο σημείο βρέθηκαν πολλές συσκευές καπνού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου.

«Η πόρτα του μετρό άνοιξε μπροστά μου και ήταν κόλαση. Καπνοί, αίματα και άνθρωποι που ούρλιαζαν» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας Σαμ Καρκάμο στον ραδιοφωνικό σταθμό 1010 WINS, λέγοντας ότι είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό μόλις άνοιξε η πόρτα.

Το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Άνταμς βρισκόταν στην κατοικία του και ενημερωνόταν.

Το περιστατικό συνέβη σε γραμμή του μετρό που διασχίζει το νότιο Μπρούκλιν σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από το Μανχάταν. Τα τοπικά σχολεία έκλεισαν.

Αστυνομικοί ερευνούσαν την 4η Λεωφόρο, ρωτώντας τους μάρτυρες αν βρίσκονταν στο τρένο. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Πηγή: skai.gr