Ντρου Παύλου: Ίσως ο διασημότερος Κύπριος φοιτητής - Η αποβολή, η επιστροφή στις σπουδές

Ο διασημότερος Κύπριος φοιτητής, όπως τον χαρακτηρίζει σε δημοσίευμα της η ομογενειακή ιστοσελίδα Νέος Κόσμος, επιστρέφει στις σπουδές του αλλά υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τη μάχη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Πρόκειται για τον Ντρου Παύλου (Drew Pavlou), ο οποίος αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ στην Αυστραλία τον Μάιο κατόπιν πειθαρχικής ακρόασης για ισχυρισμούς ανάρμοστης συμπεριφοράς που φέρονταν να συνδέονται με την ακτιβιστική του δράση υπέρ του Χονγκ Κονγκ επικρίνοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι επιστρέφει στο πανεπιστήμιο τον Φεβρουάριο για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, αλλά τόνισε ότι δεν θα αφήσει τον ακτιβισμό και δεν θα κάτσει ήσυχος.

«Έχω μόνο ένα χρόνο για να ολοκληρώσω το πτυχίο μου, έτσι θα αφοσιωθώ στις σπουδές μου και στον ακτιβισμό. Θέλω να αποφοιτήσω για να κυνηγήσω τα όνειρά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πολύκροτη κόντρα του Ντρου Παύλου με το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ κράτησε εδώ και μήνες, με τον 21χρονο να κατακρίνει τους δεσμούς χρηματοδότησης μαθημάτων του πανεπιστημίου από την Κίνα.

Ο κ. Παύλου έχει οργανώσει και εντός του πανεπιστημίου κινητοποιήσεις που επικρίνουν το κινεζικό κράτος και ιδιαίτερα τη μεταχείρισής του απέναντι στη μειονότητα των Ουιγούρων, με μία εκ των διαδηλώσεων να έχει καταλήξει σε βίαια επεισόδια.

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις στα ΜΜΕ με τον πρώην πρωθυπουργό μάλιστα Κέβιν Ραντ με αποκλειστικές του δηλώσεις στον “Νέο Κόσμο” να έχει ασκήσει έντονη κριτική στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πίτερ Βαργκίζ για τη μεταχείρισή τους απέναντι στον 21χρονο φοιτητή.

Ο Πρύτανης ωστόσο υποστηρίζει ότι η απόφαση που πάρθηκε για την αποβολή και τα δύο αδικήματα, δεν έχει καμία σχέση με “τις προσωπικές ή πολιτικές πεποιθήσεις [του κ. Παύλου] για την Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ”.

Οι δύο κατηγορίες για σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά αφορούν αναρτήσεις του στη σελίδα Facebook UQ Stalkerspace και ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, κατά το οποίο ο 21χρονος φοιτητής φορώντας ολόσωμη προστατευτική στολή ανήρτησε πινακίδα έξω από το γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου, Πίτερ Χοτζ, με την επιγραφή: “COVID-19 Βιοκίνδυνος: Καταδικασθείς”.

Πηγή: sigmalive