Ντράγκι: Κύρια προτεραιότητα ο εμβολιασμός πολιτών άνω των 70 ετών

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.221 περιστατικά κορωνοϊού και 487 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν 362.362 διαγνωστικά τεστ, το 4,7% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Χθες τα κρούσματα ήταν 13.708, με 627 θανάτους. Σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 20 λιγότεροι ασθενείς με Covid 19, και 465 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, δήλωσε πως σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών, πρέπει να δοθεί, πλέον, άμεση και κύρια προτεραιότητα σε όποιον έχει ξεπεράσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας και όχι σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες.

Παράλληλα, ο Ντράγκι, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν νεώτεροι άνθρωποι που, χωρίς ενδοιασμό, προσπάθησαν και κατάφεραν να εμβολιαστούν, στερώντας την δυνατότητα αυτή σε μεγαλύτερους πολίτες, που το είχαν, σαφώς, περισσότερο ανάγκη.

Με αναφορά, τέλος, στην εμβολιαστική διαδικασία, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος και ότι μόλις τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, θα δοθεί «πράσινο φως» στην επαναλειτουργία της αγοράς και όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ