Νότια Κορέα: Θα αρχίσει να χορηγεί τα εμβόλια της Pfizer στις 27 Φεβρουαρίου

Η Νότια Κορέα θα αρχίσει να χορηγεί τις πρώτες από τις 117.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την έναρξη των πρώτων ανοσοποιήσεων με εμβόλια της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ο σχεδιασμός της χώρας προβλέπει ότι έως τον Ιούλιο θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 10 εκατ. άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως εργαζόμενοι υγειονομικών υπηρεσιών, υπάλληλοι και φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Τα πρώτα εμβόλια της AstraZeneca θα χορηγηθούν την Παρασκευή ενώ της Pfizer μια ημέρα αργότερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιουν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Στις 26 Φεβρουαρίου, 117.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer θα φθάσουν στη χώρα και τα εμβόλια θα χορηγηθούν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ασχολείται με ασθενείς κορονοϊού, ξεκινώντας στις 27 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Τσονγκ σε κυβερνητική συνεδρίαση, σύμφωνα με το Yonhap.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca σε ανθρώπους άνω των 65 ετών έως ότου γίνουν διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του, αντιστρέφοντας προηγούμενη απόφασή τους για το θέμα αυτό.

Εκτός της AstraZeneca και της Pfizer, η Νότια Κορέα έχει συνάψει συμφωνίες προμήθειας εμβολίων με τη Moderna, τη Novavax, τη Johnson & Johnson καθώς και το παγκόσμιο πρόγραμμα διαμοιρασμού εμβολίων COVAX.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ