Νότια Κορέα: Ρεκόρ 13.000 και πλέον κρουσμάτων κορωνοϊού σε 24 ώρες

 Στη Νότια Κορέα σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, που έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα των 13.000, καθώς η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας, 53 ημέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου της κρούσματος.

 Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 13.012 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 32 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

 Ο απολογισμός της πανδημίας στη Νότια Κορέα έφθασε τους 6.620 νεκρούς επί συνόλου 762.983 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα της KCDA. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 0,87%.

 Ο αριθμός τον μολύνσεων από τον ιό είναι για δεύτερη συναπτή ημέρα ο υψηλότερος από την 20ή Ιανουαρίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία στη νοτιοκορεάτικη επικράτεια, και θεαματικά αυξημένος από το ρεκόρ της προηγουμένης (8.571).

 Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε στους 385 (–7 σε 24 ώρες).

 Έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 το 85,5% του πληθυσμού (43,87 εκατ. από τα 52 εκατ. κατοίκους), ενώ το 50,3% (25,78 εκατ.) έχει λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία της KCDA.

 Μολαταύτα οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι οι μολύνσεις μπορεί να γίνουν πενταψήφιες τις επόμενες ημέρες, ξεπερνώντας τις 30.000 την ημέρα, αν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός εξάπλωσης της Όμικρον.

 Οι αρχές ανησυχούν καθώς τις επόμενες ημέρες θα εορταστεί το νέο σεληνιακό έτος· καλούν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Αναθεωρούν επίσης τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας.

 «Στο εξής, η κορυφαία προτεραιότητά μας θα είναι η μείωση του αριθμού των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση και των θανάτων», συνόψισε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης υπουργικού κλιμακίου σήμερα.

 Η διάρκεια της καραντίνας για τους εμβολιασμένους που μολύνονται μειώνεται στις επτά ημέρες από τις δέκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ