Νότια Κορέα: Η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων ως προς την λεγόμενη κοινωνική απόσταση, καθώς το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 629 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από τις αρχές Μαρτίου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έπληττε τη χώρα.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη, καθώς οι μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται με ρυθμό που προκαλεί συναγερμό, παρότι επιβλήθηκαν εκ νέου μέτρα κοινωνικής απόστασης στα τέλη του Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για το εάν θα επιβάλλει νέα μέτρα την Κυριακή, διευκρίνισε.

«Έχουν περάσει 10 ημέρες αφότου αναβαθμίσαμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στη φάση 2 στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, αλλά η μετάδοση μοιάζει ακόμη να είναι ασυγκράτητη», σημείωσε ο Τσονγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τα 295 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ και 155 στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA). Ακόμη 29 εντοπίστηκαν σε ελέγχους των αρχών στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, άλλοι 7 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε στους 536 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, με τον δείκτη θνητότητας να παραμένει αμετάβλητος στο 1,48%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ