Νότια Κορέα: Δεύτερος χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, τον χαμηλότερο αριθμό αφότου άρχισαν εντόπισαν νέες εστίες που συνδέονταν με μια εκκλησιαστική οργάνωση και την ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν οπαδοί της τη 15η Αυγούστου.

Σε 40 από τις περιπτώσεις αυτές, η μετάδοση έγινε εγχωρίως, ενώ 10 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα δεδομένα της κορεατικής υπηρεσίας ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (KCDA).

Πρόκειται για τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό από την 11η Αυγούστου (34 κρούσματα), προτού οι νέες εστίες αυξήσουν τις μολύνσεις σε πάνω από 440 ανά 24 ώρες στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η έξαρση της πανδημίας ώθησε την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Κάποια από αυτά χαλάρωσαν, αλλά οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό, ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών στη Νότια Κορέα, όταν παραδοσιακά δεκάδες εκατομμύρια πολίτες ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν τις εκκλήσεις προς τους πολίτες να αποφύγουν να επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να τηρούν τις συστάσεις για την κοινωνική απόσταση, εκφράζοντας ανησυχία πως οι εορτασμοί (30ή Σεπτεμβρίου-2η Οκτωβρίου) μπορεί να πυροδοτήσουν νέα έξαρση των μολύνσεων.

Απαγορεύθηκε εξάλλου διαδήλωση με αυτοκίνητα που οργάνωναν κάποιες οργανώσεις πολιτών.

Το σύνολο των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τις 23.661, σύμφωνα με την KCDA. Άλλοι πέντε ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Ασίας να φθάνει τους 406 νεκρούς ως εδώ και τον δείκτη θνητότητας να διαμορφώνεται στο 1,72%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ