Νορβηγία: Κατά λάθος εξέπεμψε σήμα κινδύνου το παγοθραυστικό σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές

Ρωσικό παγοθραυστικό με 33 επιβαίνοντες εξέπεμψε σήμερα σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών της δυτικής Νορβηγίας, αλλά οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αυτό έγινε κατά λάθος.

Νωρίτερα σήμερα το νορβηγικό Κέντρο Συντονισμού Διασώσεων ανακοίνωσε ότι το πλοίο αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε 22 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της πόλης Όλεσουντ.

Δύο ρυμουλκά και ένα σκάφος της νορβηγικής ακτοφυλακής έχουν αποπλεύσει για εκεί, διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση τραυματισμών, ούτε σχέδια για εκκένωση του πλοίου, είχε προσθέσει η ίδια.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το πλοίο αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου κατά λάθος και ότι δεν βρισκόταν σε κίνδυνο, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Το πλοίο είχε αναφέρει αρχικά ότι είχαν σταματήσει και οι τέσσερις μηχανές του και ότι έπλεε ακυβέρνητο μέσα σε θαλασσοταραχή, σύμφωνα με την νορβηγική υπηρεσία διάσωσης.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα, το παγοθραυστικό είναι εντάξει, το πλήρωμα είναι ασφαλές. Το σήμα κινδύνου εστάλη κατά λάθος στη διάρκεια μιας διακοπής της λειτουργίας κάποιου εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της θαλασσοταραχής», μετέδωσε το TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ