Νίκη του Λευκού Οίκου

Μετά τη Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το νόμο (με ψήφους 227 υπέρ και 183 κατά) που επιτρέπει την άρση των περιορισμών στις υποκλοπές, στο πλαίσιο της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να παρακολουθεί χωρίς δικαστική εξουσιοδότηση και για διάστημα έως έξι μηνών τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές προς το εξωτερικό.

Δεν είναι ένας ιδανικός νόμος, αλλά είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καθησυχάσουμε τον αμερικανικό λαό, δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Σιλβέστρε Ρέγιες, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για την αντικατασκοπεία.

Άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο γερουσιαστής Χάρι Ριντ, διαφωνούν, και πιστεύουν ότι με το νόμο αυτό παραχωρούνται μεγάλες εξουσίες στον αμφιλεγόμενο υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονσάλες.

Το νόμο καταδίκασε και η οργάνωση American Civil Liberties Union. Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι οι τακτικές τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος οδηγούν για άλλη μια φορά το Κονγκρέσο στην υποταγή, δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Άντονι Ρομέρο.
Πηγή: skai.gr