Νιγηριανός πολιτικός και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να φέρουν 15χρονο αγόρι στη Βρετανία για να «κλέψουν» τα όργανά του!

Το ζευγάρι συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Χίθροου, λίγο πριν πετάξει για την Τουρκία. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες 

Ένας Νιγηριανός πολιτικός και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να μεταφέρουν ένα άστεγο 15χρονο αγόρι στη Βρετανία για να πάρουν τα όργανά του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Ο 60χρονος Ίκε Εκουερεμάντου, πρώην αντιπρόεδρος της Γερουσίας, και η 55χρονη σύζυγός του, Μπεατρίς Νουανέκα Εκουερεμάντου, εμφανίστηκαν σε δικαστήριο στο δυτικό Λονδίνο την Πέμπτη 23 Ιουνίου. 

Το ζευγάρι συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Χίθροου, λίγο πριν πετάξει για την Τουρκία. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι το αγόρι ήταν άστεγο. 

Στην 55χρονη Μπεατρίς Νουανέκα Εκουερεμάντου και τον 60χρονο Ίκε Εκουερεμάντου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία για την οργάνωση του ταξιδιού ενός άλλου ανθρώπου στη Βρετανία με στόχο την εκμετάλλευσή του, συγκεκριμένα την αφαίρεση οργάνων. Το 15χρονο αγόρι τέθηκε υπό προστασία και γίνονται ενέργειες για να του παρασχεθεί επιπρόσθετη στήριξη, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Ο Εκουερεμάντου είναι γερουσιαστής της αντιπολίτευσης και διευθυντής, επίσης, σε δικηγορικό γραφείο και έχει επιρροή στην πολιτική κατάσταση της Νιγηρίας εδώ και αρκετές δεκαετίες. 

Το ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 7 Ιουλίου. Η σύζυγός του, λογίστρια, αρνήθηκε, επίσης, τις κατηγορίες.

Η έρευνα ξεκίνησε από την ειδική ομάδα εγκλημάτων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τον Μάιο. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πολιτικό ανέφερε ότι, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια σοβαρή κατηγορία. Ο πελάτης μου είναι μέλος της Γερουσίας στη Νιγηρία. Στο παρελθόν κατείχε έναν ακόμη πιο υψηλόβαθμο ρόλο ως αναπληρωτής πρόεδρος της Γερουσίας. Είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου στη Νιγηρία. Επίσης, είναι επικεφαλής σε δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του. Οι ισχυρισμοί είναι ‘’εντελώς παράλογοι’’». 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο πολιτικός έγινε πρόσφατα επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λίνκολν. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι, «ανησυχούμε βαθύτατα για τη φύση αυτών των ισχυρισμών, αλλά καθώς πρόκειται για αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω σε αυτό το στάδιο».

Μια έκθεση της Ιντερπόλ πέρυσι διαπίστωσε ότι η παράνομη διακίνηση για αφαίρεση οργάνων προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία κυρίως στη βόρεια και δυτική Αφρική, καθώς «οι φτωχές κοινότητες και οι εκτοπισμένοι πληθυσμοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκμετάλλευσης».
 

Πηγή: skai.gr