Νεβάδα: Δεν πέρασε η επιβολή φόρου στα πορνεία

Διάθεση να βοηθήσουν την πολιτεία στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έδειξαν οι ιδιοκτήτες είκοσι νόμιμων πορνείων στην πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ, υιοθετώντας την πρόταση Γερουσιαστή των Δημοκρατικών για επιβολή έκτακτου φόρου στα πορνεία, πρόταση όμως του τελικά δεν πέρασε, όπως αναμενόταν.

Σύμφωνα με το Γερουσιαστική της πολιτείας, Μπόμπ Κόφιν, του Δημοκρατικού Κόμματος, η επιβολή φόρου 5 δολαρίου ανά πελάτη θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της πολιτείας περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Όμως η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας απέρριψε με ψήφους 4 έναντι 3 την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η φορολόγηση της πορνείας θα νομιμοποιήσει περαιτέρω μία βιομηχανία που χαρακτηρίζεται ηθικά χρεωκοπημένη.

Η Νεβάδα, μία από τις δύο αμερικανικές πολιτείες όπου έχει νομιμοποιηθεί μερικώς η πορνεία, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω των απωλειών θέσεων εργασίας και της αδυναμίας μείωσης των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό.

Αλλά και τα πορνεία στην πολιτεία υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς παρατηρείται μείωση των πελατών. Τα πορνεία στην πολιτεία αυτή προσελκύουν κάθε χρόνο περίπου 365.000 πελάτες, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.
Πηγή: skai.gr