Νέος τυφώνας απειλεί τη Φλόριντα

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό τυφώνα «Τσάρλι», που χτύπησε τη Φλόριντα, περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της αμερικανικής πολιτείας ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς πλησιάζει ο απειλητικότερος τυφώνας «Φράνσις».
Οι κάτοικοι της Φλόριντα άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τις περιοχές που απειλούνται, με συνέπεια να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Πρόκειται για τη μαζικότερη μετακίνηση πληθυσμού εξαιτίας μίας θεομηνίας στην ιστορία της Φλόριντα.
Ο τυφώνας «Φράνσις» κινείται προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, έχοντας ήδη πλήξει τις Μπαχάμες με ανέμους ταχύτητας 225 χιλιομέτρων την ώρα. Στη Φλόριντα αναμένεται ότι θα φθάσει το πρωί του Σαββάτου, ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά το πλήγμα στη δυτική ακτή από τον τυφώνα «Τσάρλι».
Εξαιτίας της απειλής του τυφώνα η βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή και το Σάββατο με προορισμό το Ορλάντο και το Μαϊάμι.
Ανάλογη πολιτική ακολουθεί και η αμερικανική εταιρία Delta Airlines, που θα αρχίσει τις ακυρώσεις πτήσεων από και προς τη Φλόριντα από σήμερα το πρωί.
Πηγή: skai.gr