Κλείσιμο

Νέο βίντεο της Αλ Κάϊντα

Οργάνωση που θεωρείται ότι ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα στο Ιράκ κάλεσε τους Αμερικανούς να απορρίψουν τις πολιτικές του προέδρου Τζορτζ Μπους. Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που -κατά την οργάνωση- δείχνει τη σορό ενός Αμερικανού πιλότου που σκοτώθηκε στο πεδίο μάχης του Ιράκ τον περασμένο χρόνο.

Το βίντεο αυτό, που μεταδίδεται από ιστοσελίδα ισλαμιστών, φέρει "την υπογραφή" της οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ" και δείχνει έναν νεκρό άνδρα που φορά στολή πιλότου και βρίσκεται σε κάποια αδιευκρίνιστη ανοικτή περιοχή.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης η ταυτότητα του πιλότου Τρόι Γκίλμπερτ, που θεωρείται αγνοούμενος από τον Νοέμβριο του 2006, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε.

"Λαέ της Αμερικής, το Ιράκ έχει πάρει πολλούς στρατιώτες σου και η αιτία είναι ο Μπους", αναφέρει το ηχητικό κείμενο που συνοδεύει τις εικόνες. Στο βίντεο αυτό υπάρχουν και εικόνες Ιρακινών παιδιών, που -κατά την οργάνωση- σκοτώθηκαν από αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

"Ο πρόεδρός σας φέρει την ευθύνη. Αυτός που σας εξαπάτησε αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ. Και αυτή η απάτη συνεχίζεται", αναφέρει το ηχητικό μήνυμα που συνοδεύει τις εικόνες.

Το βίντεο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά την ομιλία του Τζορτζ Μπους για την πολιτική του στο θέμα του Ιράκ.
Πηγή: skai.gr