Νέο κεφάλαιο διαπραγματεύσεων

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει το κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Βρυξελλών, που αφορά τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανική πολιτική, σύμφωνα τουλάχιστον με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέσβη Βολκάν Μποζκίρ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Anadolu", ο κ.Μποζκίρ επεσήμανε ακόμη ότι η Τουρκία έχει λάβει επιστολές από τις Βρυξέλλες για άλλα τρία κεφάλαια των διαπραγματεύσεων και συγκεκριμένα για αυτά που αφορούν την οικονομική και νομισματική πολιτική, τις χρηματοικονομικές υπηρεσίες και τη στατιστική.

"Ελπίζουμε ότι τα άλλα τρία κεφάλαια θα ανοίξουν στην περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου, αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται όπως εξελίσσονται σήμερα", είπε ο κ.Μποζκίρ. Ο Τούρκος διπλωμάτης επεσήμανε ακόμη ότι το να κλείνουν τα κεφάλαια δεν είναι σημαντικό, γιατί πρόκειται για κάτι προσωρινό. "Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να ανοίξουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά", πρόσθεσε.

Διευκρίνισε δε ότι οι αρμόδιοι οργανισμοί στην Τουρκία εκπονούν ήδη τις απαραίτητες μελέτες, όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να ενεργοποιηθούν, τις τροποποιήσεις και τη διαδικασία εφαρμογής για το σύνολο των 32 κεφαλαίων των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr