Νέο ανθρωποκυνηγητό για τον τρίτο τρομοκράτη του αεροδρομίου των Βρυξελλών

Νέο ανθρωποκυνηγητό για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του τρίτου βομβιστή του αεροδρομίου των Βρυξελλών έχει εξαπολύσει η βελγική Αστυνομία, μετά την απελευθέρωση του κύριου υπόπτου, του δημοσιογράφου Φαϊσάλ Σεφού, τον οποίο οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να συνδέσουν με τα χτυπήματα της περασμένης εβδομάδας, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους.

Αν και οι εισαγγελείς είχαν απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του κ. Σεφού για τρομοκρατικές δολοφονίες και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εν τέλει τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος του δεν αρκούσαν για τη στοιχειοθέτηση υπόθεσης εναντίον του.

Αυτό σημαίνει ότι ο τρίτος δράστης, ο διαβόητος άνδρας με το άσπρο τζάκετ και το καπέλο που έχει κινηματογραφηθεί να συνομιλεί με τους δύο ταυτοποιημένους καμικάζι του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, παραμένει ελεύθερος.

Ο τρίτος τρομοκράτης μετέφερε την αποσκευή-βόμβα με τη μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών υλών, η οποία ωστόσο δεν εξερράγη όταν οι δύο συνεργοί του πυροδότησαν τα δικά τους φονικά φορτία.

Η βελγική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το αεροδρόμιο που εικονίζει τις κινήσεις των τριών τρομοκρατών στο Ζάβεντεμ, εστιάζοντας στον περίφημο τρίτο δράστη, και με τίτλο που αφήνει να εννοηθεί ότι ο ύποπτος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Παρίσι, ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Υβάν Μαϊέρ δήλωσε ότι η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μπορέσει πραγματικά να επιστρέψει στην ιδέα του «κανονικού».

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το ‘κανονικό’ πια. Είναι μία έννοια που θα πρέπει να ξαναδούμε», είπε.

Οι βελγικές Αρχές πάντως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης ότι το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο 3, με μέγιστο 4, κάτι που σημαίνει ότι μία νέα επίθεση θεωρείται πιθανή μεν αλλά όχι επικείμενη.
Πηγή: skai.gr