Νέο αεροσκάφος για τα υπουργικά ταξίδια θέλει ο Μπόρις Τζόνσον

Την επιθυμία να παραχωρηθεί στον ίδιο και στους υπόλοιπους υπουργούς ένα νέο αεροπλάνο για τα επίσημα ταξίδια τους εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον, που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη λατινική Αμερική, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα ήθελε το δικό του «αεροπλάνο του Brexit». Απάντησε ότι «πιθανότατα χρειάζεται ένα», καθώς το κύριο αεροσκάφος που μεταφέρει κυβερνητικά στελέχη και μέλη της βασιλικής οικογένειας σε επίσημες υποχρεώσεις στο εξωτερικό «μοιάζει να μην είναι ποτέ διαθέσιμο».

Ο κ. Τζόνσον χρησιμοποίησε εμπορικές πτήσεις της γραμμής για να μεταβεί στην Ισπανία και από εκεί στο Περού. Η αναμονή στην Ισπανία πρόσθεσε πέντε ώρες στο ταξίδι του.

«Οι φορολογούμενοι δε θα θέλουν να έχουμε κάποιο πολυτελές αεροσκάφος, αλλά σίγουρα νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό ότι δεν έχουμε πρόσβαση σε κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Αν υπάρχει τρόπος να έχουμε ένα τέτοιο αεροσκάφος που δε θα είναι εξωφρενικά ακριβό, τότε ναι, νομίζω ότι πιθανότατα χρειαζόμαστε ένα», είπε ο κ. Τζόνσον.

Η πρωθυπουργός και οι υπουργοί της χρησιμοποιούν για τα ταξίδια του ένα αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Voyager, στη χρήση του οποίου όμως έχουν προτεραιότητα η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Ο κ. Τζόνσον σχολίασε επίσης ότι το νέο αεροσκάφος θα μπορούσε να μην είναι γκρίζο, όπως το Voyager που χρησιμοποιείται σήμερα.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο