Νεκροί από τους τυφώνες στις ΗΠΑ

Οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες που έπληξαν τον αμερικανικό νότο τα δύο τελευταία 24ωρα, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 52 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 150.

Στην κομητεία Σάμνερ του Τενεσί, ένας ανεμοστρόβιλος παρέσυρε ένα αγοράκι ηλικίας 11 μηνών και τη μητέρα του από το σπίτι όπου διέμεναν. Το παιδί βρέθηκε αργότερα ζωντανό σε ένα χωράφι, αλλά η μητέρα έχασε τη ζωή της.

Ο κυβερνήτης του Τενεσί, Φιλ Μπρέντεσεν δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένος από τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, που καταπλάκωσε τη γη σε μία μεγάλη έκταση, ακολουθώντας πορεία που είχε μήκος πάνω από 600 χιλιόμετρα.

Στο Άρκανσο περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν σε τέσσερις κομητείες.

Το πιο σκληρό χτύπημα της θεομηνίας το δέχτηκαν το Τενεσί, που θρηνεί 28 νεκρούς, το Άρκανσο, το Κεντάκι, το Μισισίπι και η Αλαμπάμα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι 69 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν αυτές τις πολιτείες και κινήθηκαν προς τα βόρεια, με κατεύθυνση την Ιντιάνα.

Οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτή τη φορά στο πέρασμά τους οι πολιτείες που επλήγησαν μετρούν πολλούς νεκρούς.

Κατά μέσον όρο κάθε χρόνο 70 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ, ενώ τον Μάιο του 1999 στην Οκλαχόμα, το Τέξας και τις άλλες γειτονικές πολιτείες είχαν σκοτωθεί από ανεμοστρόβιλους 50 άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr