Την ευθύνη της αιφνίδιας κατάρρευσης των διμερών στρατιωτικών συνομιλιών επέρριψε η Βόρεια Κορέα στη Νότια, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Οι Βόρειο-Κορεάτες επικαλέσθηκαν ως λόγο της διακοπής των συνομιλιών το γεγονός ότι δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να συμμετέχουν σε αυτές, αφού έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ειλικρίνεια των προθέσεων, των Νότιων γειτόνων τους, ναβελτιώσουν τις μεταξύ τος σχέσεις.

Οι προκαταρκτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών διακόπηκαν την Τετάρτη μετά από διαφωνίες πάνω στην ατζέντα των θεμάτων, που θα συμπεριλαμβάνονταν στη σχεδιαζόμενη υψηλού επιπέδου διμερή συνάντηση, που θα ακολουθούσε. Οι Βόρειο-Κορεάτικη αντιπροσωπία αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τις διαπραγματεύσεις, μόλις τη δεύτερη μέρα τους.

Η Σεούλ πάντως, διαμηνύει ότι η προσφορά για συνομιλίες υψηλού επιπέδου, ισχύει ακόμα, αλλά η Πιονγκιάνγκ θα πρέπει να προσέλθει σε αυτές, "έχοντας κάνει υπεύθυνα βήματα " προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της ευθύνης της στις επιθέσεις του περασμένου χρόνου.

Πηγή: skai.gr