Νέα Υόρκη: Αναίτια ρατσιστική επίθεση σε γυναίκα που έκανε τζόκινγκ (vid)

Σοκάρει βίντεο από τις ΗΠΑ που δείχνει την αναίτια επίθεση που δέχθηκε μια μαύρη γυναίκα ενώ έκανε τζόκινγκ στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Αυγούστου αλλά το θύμα δεν είχε καταγγείλει το περιστατικό μέχρι που έφτασε στα χέρια της το βίντεο. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ζητεί πληροφορίες για την ταυτότητα της δράστριας, όπως αναφέρει το indy100.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 37χρονη Τίφανι Τζόνσον ενώ έκανε τζοκινγκ στο Κουίνς βρέθηκε μπροστά σε μια εντελώς άγνωστη λευκή γυναίκα που κάτι της φώναξε και στη συνέχεια της πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι το οποίο τελικά έπεσε κάτω και έσπασε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η Τζόνσον  φοβήθηκε αλλά καθώς δεν τραυματίστηκε συνέχισε κανονικά να τρέχει.

Η ίδια δήλωσε στο NBC New York ότι η γυναίκα της επιτέθηκε λεκτικά με ρατσιστικές φράσεις και πως προσπάθησε να την καταδιώξει.

“Δεν μου αρέσει να έχω γύρω μου τέτοιου είδους ενέργεια, οπότε ήμουν εντάξει, πρέπει να φύγω μακριά της. Δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα και για εμένα να φύγω μακριά. Με ακολούθησε και συνέχισε να με καταδιώκει.
Άνθρωποι είδαν τι συνέβη, άνθρωποι αναστατώθηκαν κάποιος μάλιστα της πέταξε ένα κουλούρι. Ήταν τρομακτικό. Δεν ήθελα να τραυματιστεί κανένας. Απλά έφυγα”, δήλωσε η Τζόνσον.

Εξήγησε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να συνεχίσει τη ζωή της και να ξεχάσει ότι συνέβη αυτό το περιστατικό αλλά χάρηκε που κάποιος το κατέγραψε σε βίντεο και το πήγε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με κατοίκους, η γυναίκα είναι γνωστή και ζει κοντά στην περιοχή που συνέβη το περιστατικό.

Η Τζόνσον είπε ότι αν την πετύχει ξανά θα υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι του ρατσισμού.

Πηγή: skai.gr