Κλείσιμο

Νέα τηλεοπτική εμφάνιση Κάστρο

Ακόμα μία τηλεοπτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να έχει πεθάνει, αφού η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ήταν στις 5 Ιουνίου.

Ντυμένος με τη γνωστή πλέον αθλητική φόρμα του κόκκινου, του μπλε και του λευκού χρώματος και καθισμένος σε μία πολυθρόνα, ο 81 ετών Κάστρο ήταν ελάχιστα αλλαγμένος από την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση.

Μιλούσε αργά για τις παγκόσμιες υποθέσεις, τον Ψυχρό Πόλεμο και την πολιτική ιστορία, ενώ κάποια στιγμή άφησε να εννοηθεί ότι ήταν ενημερωμένος για τις τρέχουσες υποθέσεις, καθώς και ότι η συνέντευξη ήταν πρόσφατη, λέγοντας: Χθες το ευρώ ήταν στα 1,41 δολάρια. Το πετρέλαιο, νομίζω στα 84 δολάρια το βαρέλι.

Έδειξε επίσης ένα αντίτυπο του βιβλίου του πρώην προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Άλαν Γκρινσπαν, το οποίο εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα.

Ο Κάστρο, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία στο νησί της Καραϊβικής με την επανάσταση του 1959, παρέδωσε τον έλεγχο στο νεότερο αδελφό του Ραούλ στις 31 Ιουλίου 2006, έπειτα από επείγουσα εγχείρηση στο έντερο. Από τότε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.
Πηγή: skai.gr