Κλείσιμο

Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα σε αγορά της πόλης Σουέιρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 58 και να τραυματιστούν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ανακοινώθηκε από αστυνομική πηγή και από το νοσοκομείο της πόλης που βρίσκεται νότια της Βαγδάτης.
Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα καμικάζι εξερράγη στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στην αγορά Μοκχαντάρ, στο κέντρο της Σουέιρα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 17 και να τραυματιστούν 40 άτομα», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Νάμιρ Αλι σε τηλεφωνική επικοινωνία από τη πόλη Κουκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ουασίτ.
Ο γιατρός Αλαα Τζάσεμ του νοσοκομείου της Σουέιρα, που βρίσκεται 165 χιλιόμετρα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, επιβεβαίωσε τον απολογισμό και τόνισε ότι έξι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βαγδάτης.
Από την έκρηξη καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα και υπέστησαν ζημιές επιχειρήσεις στην αγορά που ήταν γεμάτη κόσμο κατά την στιγμή της επίθεσης.
Πηγή: skai.gr