Νέα πηγή μόλυνσης στην Κίνα

Νέα περίπτωση μόλυνσης παιδιών από μόλυβδο εντοπίστηκε στην Κίνα, καθώς περίπου 1.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών βρέθηκαν να έχουν αφύσικα υψηλά επίπεδα στο αίμα τους.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η νέα αυτή περίπτωση μόλυνσης από μόλυβδο εντοπίστηκε στην πόλη Τζιγιουάν, στην επαρχία Χενάν.

Όλα τα παιδιά ζουν σε περίμετρο ενός χιλιομέτρου γύρω από τρία σημαντικά χυτήρια της περιοχής.

Οι αρχές απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ οι αρχές της πόλης Τζιγιουάν ανέστειλαν τις δραστηριότητες 32 εκ των 35 εργοστασίων ηλεκτρόλυσης μολύβδου.

Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στο φως πολλές περιπτώσεις μόλυνσης παιδιών από μόλυβδο στην Κίνα, μεταξύ των οποίων αυτή στη γειτονική επαρχία Σαανσί, όπου 851 παιδιά παρουσίαζαν αυξημένα επίπεδα της ουσίας αυτής στο αίμα τους.

Η ισχυρή ανάπτυξη στην Κίνα εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια έχει προκαλέσει ζημιά στο περιβάλλον, την οποία έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει η κεντρική κυβέρνηση.

Ωστόσο οι τοπικές αρχές κλείνουν συχνά τα μάτια στη μόλυνση του περιβάλλοντος, είτε λόγω διαφθοράς, είτε για να διαφυλάξουν τις πηγές απασχόλησης.
Πηγή: skai.gr