Νέα «πανηγύρια» στα Βαρώσια- Στο παραλιακό μέτωπο ο Οκτάι (pics, video)

Την παραλία των Βαρωσίων επισκέφτηκε ως ο πρώτος φιλοξενούμενος του Ερσίν Τατάρ, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε ευχαρίστηση που βρέθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τονίζοντας ότι διατηρώντας την περιοχή κλειστή, «κλέβουμε από το μέλλον των παιδιών μας».

Δεν είναι σωστό να παραδώσουμε ένα μέρος όπως το Βαρώσι, που θα καθορίσει το μέλλον και θα πετύχει την οικονομική και ανάπτυξη του ψευδοκράτους, σε αρουραίους, δήλωσε εξάλλου ο Φουάτ Οκτάι, λέγοντας στον Ερσίν Τατάρ «θα προχωρήσουμε μέχρι τέλος στο θέμα των Βαρωσίων».

Ο Τατάρ ευχαρίστησε τον κ. Οκτάι για την παρουσία του, λέγοντας πόσο τον ικανοποιεί. "Με την μητέρα πατρίδα Τουρκία", πρόσθεσε, έχουν εργαστεί σκληρά στην κοινή υπόθεση του Κυπριακού και σημείωσε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε δίπλα τους.

Ευχαρίστησε και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν για την πρόσκληση, λέγοντας ότι θα είναι στην Τουρκία η πρώτη του επίσκεψη ως «πρόεδρος» του ψευδοκράτους.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «η πρωτοβουλία για το Βαρώσι» ήταν μια σωστή απόφαση και έχει σημασία για το μέλλον του ψευδοκράτους, από οικονομικής πλευράς.

Αυτή η κίνηση δεν αντίκειται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, γιατί θα αποδοθούν τα δικαιώματα στους ιδιοκτήτες και αυτό θα γίνει υπό τη "διοίκηση" του ψευδοκράτους, ανέφερε.

 

 

 

Πηγή: Sigma Live