Κατά της διακοπής λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων για τις τρεις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, ώστε να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, ψήφισαν οι βουλευτές.

Η πρόταση υποβλήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά απορρίφθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, η οποία πλέον συνολικά έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την έβδομη κοινοβουλευτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον σε επτά ψηφοφορίες στο διάστημα των δύο μηνών πρωθυπουργίας του.

Το φετινό συνέδριο των Τόρις αρχίζει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Μετά από την απροθυμία της Βουλής να διευκολύνει το κυβερνών κόμμα, ίσως χρειαστεί ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να μεταθέσει την ομιλία του που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, καθώς θα απαιτείται να είναι στο βήμα για την εβδομαδιαία συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Αιτιολογώντας την απόρριψη του αιτήματος για ένα τριήμερο κοινοβουλευτικό διάλειμμα, πηγές των Εργατικών υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι το κοινοβούλιο είναι σε λειτουργία, ακυρώνοντας την αναστολή που είχε αποφασίσει ο Μπόρις Τζόνσον.
 

Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο