Κλείσιμο

Νέα ισραηλινή εισβολή στην Τζενίν

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν τα ξημερώματα στην πόλη και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, με περίπου 50 τανκς και θωρακισμένα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Ισραηλινών έγινε ανταλλαγή πυρών με Παλαιστίνιους ενόπλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Νωρίτερα, επτά εβραίοι θρησκευτικοί παράγοντες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, στη διάρκεια επίθεσης παλαιστινίων ενόπλων στον Τάφο του Ιωσήφ κοντά στην Νάμπλους, όπου είχαν μεταβεί για να προσευχηθούν. Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού απέκλεισαν την περιοχή μετά την επίθεση και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.
Πάντως, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε άλλους εννιά Εβραίους που επίσης μετέβαιναν στον Τάφο του Ιωσήφ καθώς οι ισραηλινές αρχές έχουν απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις επισκέψεις στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ μία συνάντηση ανάμεσα στον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και τον παλαιστίνιο ομόλογό του, Αχμεντ Κορέι, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ.
«Η συνάντηση Σαρόν-Κορέι θα δώσει το σήμα για την επανάληψη των συνομιλιών που θα μας επιτρέψουν να μάθουμε αν έχουμε πραγματικά έναν εταίρο έτοιμο να διαπραγματευθεί μία λύση που θα οδηγήσει στο τέλος της σύγκρουσης ανάμεσα στους Παλαιστινίους και εμάς» τόνισε ο Σαλόμ μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται και θα συναντηθεί σήμερα με τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ.
Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών θα δώσει στους αμερικανούς συνομιλητές του μία σειρά μέτρων που σύμφωνα με το Ισραήλ πρέπει να εφαρμοστούν για να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τον «οδικό χάρτη» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν από την πλευρά τους να σταματήσει αμέσως η κατασκευή του λεγόμενου «τείχους ασφαλείας» στα παλαιστινιακά εδάφη.
Πηγή: skai.gr