Νέα ισραηλινή εισβολή στη Νάμπλους

Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν τα ξημερώματα στην παλιά πόλη της Νάμπλους και στον γειτονικό προσφυγικό καταυλισμό Μπάλατα συναντώντας την αντίσταση ενόπλων Παλαιστινίων.
Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην παλιά πόλη και ένα μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ έχασε τη ζωή του καθώς προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό με στόχο τους ισραηλινούς στρατιώτες, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Ισραηλινοί στρατιώτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην παλιά πόλη της Νάμπλους μετά από πληροφορίες ότι παλαιστίνιοι μαχητές ετοιμάζουν επιθέσεις αυτοκτονίας, δήλωσε ισραηλινός στρατιωτικός στον ραδιοσταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ολονύχτιες συγκρούσεις στην Νάμπλους ήταν από τις σφοδρότερες των τελευταίων εβδομάδων στη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την περικύκλωση των μεγαλύτερων παλαιστινιακών πόλεων.
Ισραηλινοί ραδιοσταθμοί μετέδωσαν ότι στόχος της επιχείρησης ήταν η εξάρθρωση πυρήνων της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ Ακσα, που συνδέεται με την Φατάχ.
Πηγές: ΑΠΕ - Γαλλ. Πρακτ.
Πηγή: skai.gr