Νέα «γκάφα» Τραμπ: Κοινοποίησε βίντεο με ζευγάρι που απειλεί με όπλα διαδηλωτές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε σήμερα, Δευτέρα, ένα βίντεο, όπου διακρίνεται ένα ζευγάρι στο Μιζούρι να κραδαίνει όπλα προς το μέρος διαδηλωτών, που ζητούσαν τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας, τροφοδοτώντας για μία ακόμη φορά τις φυλετικές εντάσεις στην Αμερική.

Χθες, Κυριακή, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος προκάλεσε αντιδράσεις, αφού έκανε retweet ένα βίντεο με έναν υποστηρικτή του στη Φλόριντα που φώναζε «λευκή δύναμη», μια φράση που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής. Κατόπιν, το διέγραψε. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Τραμπ δεν άκουσε το σύνθημα.

Χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο, ο Τραμπ έκανε σήμερα retweet ένα βίντεο του ABC News, όπου διακρίνεται ένα ζευγάρι λευκών να κραδαίνει όπλα απευθυνόμενο σε μαύρους και λευκούς διαδηλωτές που περνούσαν μπροστά από ένα σπίτι στο Σεντ Λούις. Στο βίντεο και σε άλλα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι διαδηλωτές διακρίνονται να κάνουν μια στάση για να τραβήξουν πλάνα ή φωτογραφίες από το ζευγάρι, ενώ άλλοι ακούγονται να φωνάζουν, «Πάμε!», «Συνεχίστε να περπατάτε!».

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε, επίσης, την ανακοίνωση που έκανε το Σαββατοκύριακο το πανεπιστήμιο του Πρίνστον ότι θα διαγράψει το όνομα του πρώην προέδρου Γούντροου Ουίλσον από σχολές του λόγω των ρατσιστικών τοποθετήσεων και πολιτικών του.

«Απίστευτη χαζομάρα!», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ