"Να μην αγνοούμε την κοινή γνώμη"

Δεν μπορεί να αγνοείται η αγανάκτηση που επικρατεί στη χώρα τόνισε την Τετάρτη η υφυπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ράμα Γιαντέ, αναφερόμενη στις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην κοινή γνώμη όσον αφορά την προώθηση του υιού του προέδρου Σαρκοζί σε νευραλγική θέση σε δημόσια επιχείρηση.

Η Ράμα Γιαντέ είναι το πρώτο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που εξέφρασε ανοιχτά τη γνώμη της.

Η αμφιλεγόμενη προώθηση του 23χρονου Ζαν Σαρκοζί ως επικεφαλής της επιχείρησης που ασχολείται με χωροταξικά της επιχειρηματικής συνοικίας της Ντεφάνς που ακολούθησε αμέσως μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το βιβλίο και τις απόψεις του υπουργού Πολιτισμού, Φρεντερίκ Μιτεράν σχετικά με τον σεξοτουρισμό, έχει προκαλέσει τον γαλλικό λαό "και δεν πρέπει να αγνοούμε την αγανάκτησή του", δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γιαντέ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5-Monde.

Καταλήγοντας η υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι θα πρέπει να εκλεγεί ο επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας με ψηφοφορία από τους εκλεγμένους αξιωματούχους της συνοικίας οι οποίοι θα πρέπει να ψηφίσουν "με την ψυχή τους και με σύνεση" και γιατί "θα πρέπει να απολογηθούν ενώπιον των εκλογέων".

"Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κοινή γνώμη και δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση μιας διάστασης μεταξύ της ελίτ που προστατεύεται και των υπολοίπων απλών πολιτών", πρόσθεσε η κ. Γιαντέ.
Πηγή: skai.gr