Να φύγουμε από το Ιράκ

Την απόσυρση των στρατευμάτων της Βρετανίας από το Ιράκ ζητά ο αρχηγός του βρετανικού Γενικού Επιτελείου, προκαλώντας αμηχανία στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ. Ο στρατηγός σερ Ρίτσαρντ Ντάνατ δήλωσε στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ, ότι η παρουσία των βρετανικών στρατευμάτων στο Ιράκ επιτείνει τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα του και πρόσθεσε πως οι βρετανικές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Βρετανία εγκατέστησε και διατηρεί στο Ιράκ μετά τον πόλεμο του 2003 περίπου 7.000 στρατιώτες, που ως επί το πλείστον βρίσκονται στη Βασόρα, στα νότια της χώρας.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του στρατηγού, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Αμύνης δήλωσε πως η χώρα έχει ξεκάθαρη στρατηγική στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με άλλα κράτη προκειμένου να στηρίξει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Βαγδάτης, υπό τους σαφείς όρους της σχετικής εντολής του ΟΗΕ.

Ο σερ Ρίτσαρντ Ντάνατ ανέφερε ακόμη στην εφημερίδα, ότι η αρχική ανοχή των Ιρακινών έχει πλέον σαφώς χαθεί και ότι ο σχεδιασμός μετά την επιτυχημένη πολεμική εκστρατεία ήταν υπεραισιόδοξος και εσφαλμένος.

"Βρισκόμασθε σε μία μουσουλμανική χώρα και η αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν οι ξένοι στις μουσουλμανικές χώρες είναι ξεκάθαρη: Αν είσαι προσκεκλημένος τότε σε αντιμετωπίζουν με φιλόξενη διάθεση, ωστόσο, εμάς δεν μας προσκάλεσαν στο Ιράκ, τουλάχιστον δεν μας προσκάλεσε η τότε εξουσία", επεσήμανε ο στρατηγός.
Πηγή: skai.gr