Ν. Κορέα: Αυξήθηκαν οι νεκροί και τα κρούσματα κορωνοϊού

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 1.014 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, με τον ημερήσιο αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να ξεπερνά τους χίλιους για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενημέρωσε σήμερα η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), καθώς οι Αρχές της χώρας της Ασίας πλησιάζουν ολοένα περισσότερο στην επιβολή αυστηρότερων παρά ποτέ περιοριστικών μέτρων. Τα 993 από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 46.453 ως εδώ.

Το προηγούμενο 24ωρο σημειώθηκε παράλληλα νέο ρεκόρ ως προς τον αριθμό των θανάτων, καθώς υπέκυψαν 22 ασθενείς με τον COVID-19 — το προηγούμενο, 13 θάνατοι, καταγραφόταν δύο ημέρες νωρίτερα — με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 634 νεκρούς.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως ο αριθμός των μολύνσεων ενδέχεται να φθάσει τις 1.200 την ημέρα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση έφθασε εξάλλου τους 242 (+16 από την προηγουμένη), σύμφωνα με την KDCA.

Χθες Τετάρτη απέμεναν πλέον μόλις τρεις ελεύθερες κλίνες από τις 152 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ