Μυστηριώδης αγοράστης ξόδεψε 12,3 εκατ. δολάρια για διαμάντι- Πλήρωσε με κρυπτονομίσματα

Το διαμάντι 101 καρατίων έχει γίνει το πιο ακριβό κόσμημα που αγοράστηκε ποτέ με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Sotheby's, τον οίκο δημοπρασιών πίσω από την πώληση.

Ο πολύτιμος λίθος σε σχήμα αχλαδιού πωλήθηκε την Παρασκευή έναντι 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού ο δημοπράτης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται προσφορές σε bitcoin και ethereum, εκτός από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής. Η Sotheby's δεν θα αποκάλυπτε ποιο από τα δύο κρυπτονομίσματα είχε χρησιμοποιηθεί για την αγορά.

Το διαμάντι, που ονομάστηκε "The Key 10138", πήγε σε έναν "ανώνυμο ιδιωτικό συλλέκτη", σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Sotheby για κοσμήματα στην Ασία, Wenhao Yu, δήλωσε ότι η πώληση είχε προσελκύσει "νέους πελάτες πέρα ​​από την παραδοσιακή συλλογή συλλεκτών".

Εξαιρετικά σπάνια από μόνη της, η πέτρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά, σύμφωνα με τον Sotheby's.

Κατατάσσεται ως διαμάντι "D color", ο υψηλότερος βαθμός που απονέμεται σε λευκά διαμάντια.

Χαρακτηρίζεται εσωτερικά και εξωτερικά «άψογο», που σημαίνει ότι είναι απολύτως καθαρό χωρίς ορατές κηλίδες. Είναι ένα από τα 10 διαμάντια της ποιότητάς του που ζυγίζουν πάνω από 100 καράτια και εμφανίστηκαν ποτέ στη δημοπρασία.


Ορισμένοι οίκοι δημοπρασιών έχουν αρχίσει να καλωσορίζουν κρυπτονομίσματα για αντικείμενα με μεγάλα εισιτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής.

Πηγή: cnn