Μυστική πυραυλική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα εντόπισε δορυφόρος

Δορυφορικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα μετά τη συνάντηση του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επεκτείνει τη βάση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Γιονγκτζό-ντονγκ, στην ορεινή ενδοχώρα της Βόρειας Κορέας. 

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν επιπλέον ότι η Πιονγιάνγκ έχει επίσης κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση την ύπαρξη της οποίας κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα. 

Το ρεπορτάζ του CNN σημειώνει ότι η νέα τοποθεσία της βάσης είναι κατάλληλη για την φιλοξενία νέων βορειοκορεατικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
«Παρακολουθούμε στενά τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν αυτού του είδους τις πληροφορίες», ανέφερε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη δεσμεύθηκαν για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, δεν διευκρίνισαν ωστόσο το πώς και το πότε θα γίνει αυτό. 

Το Σάββατο ο Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει να οργανωθεί μια δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις αρχές του 2019.