Μπολσονάρου: Θα συνεχιστούν οι εμπορικές σχέσεις με την Αργεντινή

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Αργεντινή θα συνεχιστούν ανεπηρέαστες από τη σημερινή ορκωμοσία του κεντροαριστερού εκλεγμένου προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες.

«Το εμπόριό μας με την Αργεντινή μένει ως έχει, κανένα πρόβλημα, δεν θα αλλάξει καθόλου», είπε ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους έξω από την επίσημη προεδρική κατοικία στην Μπραζίλια ερωτηθείς για την ορκωμοσία του Φερνάντες.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε την τελευταία στιγμή να παραστεί στην τελετή ο αντιπρόεδρος της χώρας, ο στρατηγός ε.α. Χαμίλτον Μοουράου. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Μπολσονάρου δήλωνε πως δεν ήταν διατεθειμένος να πάει στην ορκωμοσία και δεν θα έστελνε κανένα ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του στο Μπουένος Άιρες.

Οι εμπορικές συναλλαγές της Βραζιλίας με την Αργεντινή υπολογίζεται ότι είχαν αξία 27 δισεκ. δολαρίων το 2018.

Πριν από την αναχώρησή του για το Μπουένος Άιρες, ο αντιπρόεδρος Μοουράου χαρακτήρισε μέσω Twitter «πολιτική χειρονομία», ένδειξη καλής θέλησης, την απόφαση που πήρε ο Μπολσονάρου να ανακρούσει πρύμναν.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας και ο κεντροαριστερός εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις τελευταία. Ο Μπολσονάρου χαρακτήρισε τον Φερνάντες και τους υποστηρικτές του «αριστεριστές ληστοσυμμορίτες». Ο Φερνάντες ανταπέδωσε χαρακτηρίζοντας τον Βραζιλιάνο πρόεδρο «μισογύνη» και «ρατσιστή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ