Μπολσονάρου: Οι ΗΠΑ θα στείλουν σύντομα εμβόλια στη Βραζιλία

AP

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε χθες πως η αμερικανική κυβέρνηση του πρόεδρου Τζο Μπάιντεν θα στείλει σύντομα στη λατινοαμερικάνικη χώρα δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κατά του Covid-19.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Νωρίτερα χθες, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα λάβουν τις επιπλέον ποσότητες εμβολίων από τις ΗΠΑ.

Η Βραζιλία υπό την κυβέρνηση Μπολσονάρου καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από την πανδημία με περισσότερους από 414.000 θανάτους και σχεδόν 15 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα είχε δηλώσει προηγουμένως πως η χώρα αναζητά προμήθειες εμβολίων από τις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι τόνισε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να δώσει στη Βραζιλία φάρμακα, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρησιμοποιούνται στη διασωλήνωση ασθενών με Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ