Κλείσιμο

Μπλερ: ο πιο ισχυρός Βρετανός

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ εξακολουθεί να θεωρείται το πιο ισχυρό δημόσιο πρόσωπο στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Σφυγμομέτρηση ανάμεσα σε χίλιους επικεφαλής επιχειρήσεων που αποσκοπούσε στο να αναδείξει τους \"ισχυρότερους ανθρώπους\" στη χώρα εμφανίζει τον Μπλερ να αποσπά το 20% της ψήφου, ακολουθούμενο από τον σημερινό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν με 19%.

Ο Μπλερ, ο οποίος τώρα είναι ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά από δέκα χρόνια στην πρωθυπουργία, τον Μάιο του 2007 και παρέδωσε την εξουσία στον Μπράουν στα τέλη Ιουνίου.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ηγέτης των Συντηρητικών, έρχεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρίας Leaders in London International Leadership Summit.

Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, καταλαμβάνει την δέκατη θέση στη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στη Βρετανία.

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στη Βρετανία καθώς αποσπά το ένα τρίτο των ψήφων.
Πηγή: skai.gr