Μπαχρέιν: 2.800 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μπαχρέιν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 28 ασθενείς με την COVID-19, ημερήσιο απολογισμό που είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί στο μικρό νησιωτικό κράτος από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτειά του, εν μέσω ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων επίσης σε επίπεδα-ρεκόρ.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές του εμιράτου απαγόρευσαν την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους ακόμη και σε όσους εμβολιαστεί εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, που οι αρχές αποδίδουν στις συναθροίσεις στη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού και της γιορτής Έιντ αλ Φιτρ.

Η χώρα των 1,7 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε χθες ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.800 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά έτσι τους 220.800. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει ξεπεράσει πλέον τους 840 νεκρούς.

Την προηγουμένη, οι αρχές είχαν ανακοινώσει 3.177 κρούσματα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στους εφήβους 12-17 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ