Μπαράζ επιθέσεων στη Βαγδάτη

Μπαράζ επιθέσεων με βλήματα όλμων εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί οι ιρακινοί αντάρτες στην Πράσινη Ζώνη ,στο κέντρο της Βαγδάτης, όπου στεγάζονται τα κυβερνητικά κτίρια και η αμερικανική πρεσβεία , μετέδωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στήλες καπνού αναδύονται από διάφορα σημεία της αυστηρά φρουρούμενης περιοχής,κοντά στη Βουλή και σε κυβερνητικά κτίρια, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στην Πράσινη Ζώνη εξερράγησαν τουλάχιστον επτά βλήματα όλμων.

Τουλάχιστον 41 ιρακινοί αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ευρείας συμμαχικής επιχείρησης την περασμένη Τρίτη στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης,που αποτελεί προπύργιο της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και καταστράφηκαν πέντε αποθήκες πυρομαχικών και 25 εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Οι συμμαχικές δυνάμεις άρχισαν να εξοντώνουν τους πράκτορες της Αλ Κάιντα και τις εφεδρείες τους στην επαρχία Ντιγιάλα δήλωσε ο ταξίαρχος , Μικ Μπεντνάρεκ κατά την τρίτη ημέρα της επιχείρησης. Οι στρατιώτες εντόπισαν επίσης μία κατοικία στην Μπακούμπα γεμάτη εκρηκτικά και την ανατίναξαν με πύραυλο που εκτόξευσε ελικόπτερο.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Ιράκ ανέφερε ότι στην επιχείρηση μετέχουν 7.500 αμερικανοί και 2.500 ιρακινοί στρατιώτες.

Η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κατηγόρησε την ιρακινή κυβέρνηση ότι απέτυχε να λάβει τις δύσκολες αλλά σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα.

Ο αμερικανικός στρατός επέτυχε,η ιρακινή κυβέρνηση είναι αυτή που απέτυχε να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις που θα ήταν σημαντικές για τον ιρακινό λαό υποστήριξε η Χίλαρι Κλίντον μιλώντας σε συγκέντρωση 3.000 φιλειρηνιστών , υποστηρικτών της αντιπολεμικής οργάνωσης Code Pink, που αξιώνει την άμεση αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

Η Χίλαρι Κλίντον υπενθύμισε στους συγκεντρωθέντες ότι τον περασμένο μήνα ψήφισε κατά της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη νέων στρατευμάτων στο Ιράκ,αλλά πολλοί οπαδοί του αντιπολεμικού κινήματος εξακολουθούν να την επικρίνουν γιατί το 2002 είχε ψηφίσει υπέρ της εισβολής στο Ιράκ και δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη για εκείνη την απόφασή της.
Πηγή: skai.gr