Μπαράζ απειλητικών επιστολών στη Γαλλία

Επιστολή που περιείχε απειλή δολοφονίας, η οποία συνοδευόταν από σφαίρα των 9 χιλιοστών, εστάλη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από άγνωστο ή αγνώστους στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία του Παρισιού.

Μια ίδια επιστολή με σφαίρα 9 χιλιοστών εστάλη επίσης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην υπουργό Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί και στην υπουργό Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί, ανακοίνωσαν την Τρίτη τα υπουργεία τους.

Τη, Δευτέρα, ίδια επιστολή εστάλη στον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, ο οποίος είναι δήμαρχος του Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Επιστολές με απειλές δολοφονίας που συνοδεύονταν από σφαίρες έχουν δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η εισαγγελία του Παρισιού που είναι επιφορτισμένη με τη δίωξη εγκλημάτων τρομοκρατίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις επιστολές αυτές, την οποία ανέθεσε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ η γαλλική κοινή γνώμη είναι θορυβημένη από την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr