Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες πως έχει επιλέξει ένα πρόσωπο για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα δημοσιοποιήσει την επιλογή του την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε λάβει αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θα δείτε ότι είναι κάποιος, για τον οποίο νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτός από όλες τις τάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος…, τις προοδευτικές και τις μετριοπαθείς».

Ο ίδιος είπε ότι θα αποκαλύψει την επιλογή του για τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ είτε πριν είτε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, την επόμενη Πέμπτη.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει τον τρόπο με τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) έχει διαχειριστεί την πολιτική των επιτοκίων. «Νομίζω ότι είναι θετική μέχρι τώρα» δήλωσε ο Μπάιντεν, σχετικά με τις πολιτικές επιτοκίων της Fed.

Τα ονόματα στη λίστα υποψηφίων που έχει καταρτίσει ο Μπάιντεν συμπεριλαμβάνουν την πρώην πρόεδρο της Fed Τζάνετ Γέλεν, τη σημερινή διοικητή της Fed Λέιλ Μπρέϊναρντ, τη Σάρα Μπλουμ Ρασκίν, πρώην διοικήτρια της Fed και τον Ράφαελ Μπόστιτς, πρόεδρο της Fed της Ατλάντα.

Ο διορισμός του υποψηφίου του Μπάιντεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ιστορική ατζέντα ζητημάτων, τόσο σε εύρος, όσο και σε βάθος. Το ίδιο πρόσωπο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίσεις, ταυτόχρονα με την υλοποίηση των υψηλών στόχων που έθεσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις