Μπάιντεν για Κόλιν Πάουελ: Ενσάρκωνε τα ύψιστα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού

Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ενσάρκωνε «τα ύψιστα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ένας «πατριώτης» και «παιδί μεταναστών», «ενσάρκωνε τα υψηλότερα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού. Ήταν πάνω από όλα αφοσιωμένος στη δύναμη και την ασφάλεια του έθνους μας», ανέφερε ο Δημοκρατικός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Ο πρώην στρατιωτικός ήταν «ένας πατριώτης απαράμιλλης τιμής και αξιοπρέπειας» αλλά και «ένας αγαπητός φίλος», συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές της Covid-19, «είχε θέσει επανειλημμένα τη χώρα πάνω από τον εαυτό του, πάνω από κόμματα, πάνω από ο,τιδήποτε άλλο» και «με αυτό κέρδισε τον σεβασμό του αμερικανικού λαού».

Είχε αποστασιοποιηθεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από το 2008, υποστηρίζοντας τις υποψηφιότητες του Μπαράκ Ομπάμα, της Χίλαρι Κλίντον, και στη συνέχεια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του είπε ότι του είναι «αιώνια ευγνώμων».

«Σπάζοντας επανειλημμένα φυλευτικούς φραγμούς, ανοίγοντας νέους ορίζοντας σε άλλους να ακολουθήσουν», αφοσίωσε όλη του τη ζωή επενδύοντας στην «επόμενη γενιά ηγετών», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: skai.gr