Μπάιντεν: Διόρισε τον Τζερόμ Πάουελ για 2η θητεία ως επικεφαλής κεντρικής τράπεζας- Τι «δείχνει» η επιλογή του

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Τζερόμ Πάουελ ως προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve) για δεύτερη τετραετή θητεία, μια επιλογή που δείχνει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βούληση συνέχειας, αλλά επίσης και τη συμφωνία ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Ο Λάελ Μπράιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed που ήταν ο άλλος υψηλόβαθμος υποψήφιος για τη θέση, θα είναι αντιπρόεδρος ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

"Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, έχουμε κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο τους τελευταίους δέκα μήνες με την επιστροφή των Αμερικανών στη δουλειά και την οικονομία μας που κινείται και πάλι", δήλωσε ο Δημοκρατικός Μπάιντεν σε σχόλια που στάλθηκαν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους δημοσιογράφους. "Αυτή η επιτυχία είναι μια διαθήκη για την οικονομική ατζέντα που επιδίωξα και την αποφασιστική δράση που έχει αναλάβει η Federal Reserve", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 68χρονος Ρεπουμπλικανός Τζερόμ Πάουελ ηγείται της ισχυρής Fed από το 2018, αφού επελέγη από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Οι ενέργειές του στη διάρκεια της κρίσης που συνδέθηκε με την Covid-19, χαιρετήθηκαν τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, όμως ορισμένοι προοδευτικοί είχαν ζητήσει την αντικατάστασή του. Ο διορισμός του θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί από την Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ