Κλείσιμο

Μπάιντεν: Δείγμα ρωσικής βαρβαρότητας η πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ από τη Σύνοδο της G7 στη Γερμανία.

Τα πλήγματα με ρωσικούς πυραύλους στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί είναι ένα ακόμη δείγμα της ρωσικής βαρβαρότητας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται στη Γερμανία.

"Είναι μια ακόμη βαρβαρότητα της Ρωσίας", είπε ο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν συζήτησε με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς τις προσπάθειες διαχείρισης των επιπτώσεων που έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα.

Κουλέμπα σε G7: Περισσότερα όπλα για την Ουκρανία, περισσότερες κυρώσεις για τη Ρωσία

Περισσότερα όπλα και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ζήτησε από την ομάδα των G7 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Νμίτρο Κουλέμπα μετά τις νέες πυραυλικές επιθέσεις της Μόσχας στο Κίεβο που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Ο Κουλέμπα έκανε μάλιστα αναφορά στο 7χρονο κορίτσι που οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν από το εννιαόροφο κτίριο που επλήγη στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία», αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ