Μόσχα: Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα κάνει περιφορά θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας

Ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιήσει περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού τμήματος αμοιβαίων επαφών της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντίμιρ Νεγκόιντα.

Ο Πατριάρχης πριν την περιφορά θα λειτουργήσει σε ναό της Μόσχας, ενώ η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί του πιστούς κατά την ώρα αυτή να διαβάσουν τον Ακάθιστο Ύμνο και την προσευχή για την απαλλαγή από την επιβλαβή λοίμωξη του κορωνοϊού.

Η εικόνα της Ελεουσας είναι η ίδια θαυματουργή εικόνα, ενώπιον της οποίας προσεύχονταν ο όσιος Σεραφείμ Σαρόφσκι, την οποία φύλαγαν μυστικά ευλαβή άτομα μετά το κλείσιμο της μονής Ντιβέγιεφσκι το 1927, έγραψε ο Νεγκόιντα στην σελίδα του στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει ζητήσει από τους πιστούς να προσεύχονται στο σπίτι τους και να μην επισκέπτονται τις εκκλησίες εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ η Ιερά σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας με οδηγίες που εξέδωσε προτρέπει του πιστούς να μην φιλούν τον σταυρό μετά το τέλος της λειτουργίας και να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής κατά την τέλεση των μυστηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ