Μόσχα: Μαζί με τζιχαντιστές οι τούρκοι στρατιώτες όταν δέχθηκαν επίθεση στην Ιντλίμπ (vid)

Βαριές κατηγορίες κατά της Άγκυρας εξαπέλυσε την Παρασκευή η Μόσχα, αναφέροντας ότι oι τούρκοι στρατιώτες δρούσαν μαζί με τζιχαντιστές όταν δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις του Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Κατά την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 τούρκοι στρατιώτες και δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Τα τουρκικά στρατεύματα δρούσαν μέσα σε "μονάδες μάχης" με τζιχανιστές μαχητές στην Ιντλίμπ, όταν στοχοποιήθηκαν σε αεροπορική επιδρομή της κυβέρνησης της Συρίας την Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη όταν ο συριακός στρατός απωθούσε μια μαζική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (HTS), ενός παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, εντός της αποστρατικοποιημένης  ζώνης της Ιντλίμπ του ρωσικού στρατού ανέφερε την Παρασκευή η Μόσχα.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Άγκυρα, ζητώντας και ενημερώνεται τακτικά για το πού βρίσκονται τα τουρκικά στρατεύματα. Και, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Τουρκία, δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες κοντά στο Behun όταν ο συριακός στρατός αντιμετώπιζε τρομοκράτες εκεί.

"Εξουδετερώσαμε 309 άνδρες του καθεστώτος" ως αντίποινα για την επίθεση ανακοίνωσε από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Σημειώνεται ότι ο τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι προειδοποίησε με βαρύ τίμημα τις δυνάμεις του Άσαντ για την ‘’προδοτική τους επίθεση’’.
 

Πηγή: skai.gr